02:52 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 130
  Pratite nas

  Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas u Sankt Peterburgu o povećanju izvoza sa ruskim ministrom poljoprivrede Dmitrijem Patruševim, koji će, kako je najavio, posetiti Beograd u prvoj polovini jula, saopštila je Vlada Srbije.

  "Srbija je jedina zemlja na svetu koja bez carina može da izvozi u Rusiju sve što proizvede. To je velika olakšica i šansa za naše poljoprivrednike da povećaju izvoz", rekao je Popović koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom i naglasio da je značajno povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda i hrane iz Srbije u Rusiju cilj.

  "Patrušev je veliki prijatelj Srbije. Očekujem da njegova poseta bude dodatni podsticaj za unapređenje bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede", rekao je Popović.

  Popović je podsetio da je saradnja dve zemalje na najvišem nivou u istoriji.

  "Zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu naša bilateralna saradnja se dinamično razvija", istakao je Popović, preneo je Tanjug.

  Ministar Patrušev istakao je da se raduje poseti Srbiji i da je Rusija spremna da sa srpskim partnerima dodatno razvija uzajamno korisne odnose u oblasti poljoprivrede.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga