02:48 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik

  Kako je Lavrov naterao Evropu da ustukne

  Ljubinka Milinčić: Moj pogled na Rusiju
  Preuzmite kraći link
  0 901
  Pratite nas

  Pogledajte novu epizodu emisije „Moj pogled na Rusiju“, koja obrađuje aktuelne događaje iz Rusije i sveta.

  Autorka emisije, glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić od 21 sat odgovara na sledeće teme:

  • Zapad se na trenutak zamislio

  Tokom poslednjih godinu dana Zapad je 93 puta uveo sankcije Rusiji — što privrednim subjektima, što privatnim licima. Lavrovljevo „dosta“ nateralo je Evropu da ustukne. Ali samo na trenutak. Posle toga nastavili su da planiraju nove sankcije. I to sve bez obzira što su ih sankcije Rusiji koštale, u najmanju ruku, isto koliko i Rusiju. Izvoz EU u Rusku Federaciju je prepolovljen, a zavisnost od ruske nafte i gasa se povećala.

  • Da li je svetu potrebna „nova Jalta“?

  Pet članica Saveta bezbednosti koje su odgovorne za očuvanje civilizacije, morale bi da osmisle mere za osiguranje bezbednosti planete, za izbegavanje globalnog rata, imajući u vidu političke, ekonomske i vojne aspekte međunarodnih odnosa, smatra Vladimir Putin i predlaže sastanak, koji neki već nazivaju „nova Jalta“.

  • Zlatno doba Sovjetskog Saveza — imali su sve, a nisu imali ništa

  Vreme Leonida Brežnjeva danas u Rusiji nazivaju vremenom „zastoja“, iako bi mu mnogo više odgovarao termin „zlatno doba“ Sovjetskog Saveza. Pamte ga s nostalgijom, pa su mu posvetili i pozorišnu predstavu u kojoj se, između ostalog, kaže: „Kako smo lepo živeli kad smo imali sve, a nismo imali ništa“. A to „ništa“ bio je neverovatan napredak zemlje — u industriji koja je sedamdesetih godina bila jača od američke, u poljoprivredi, u izgradnji infrastrukture, naoružanju...

  Prethodne emisije „Moj pogled na Rusiju“:

  Sve emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte OVDE.

  Tagovi:
  Jalta, SSSR, zapad, Sergej Lavrov, sankcije, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga