20:13 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Dok anđeli spavaju
  Preuzmite kraći link
  0 254
  Pratite nas

  U kultnoj emisiji „Dok anđeli spavaju“ gost Marine Rajević Savić je Slavica Batos, supruga našeg čuvenog slikara Ljube Popovića. Povod je izložba njegovih slika koju je nedavno pripremila, a koju je posetilo više od 50.000 ljudi.

  Slavica Batos govori o radu na izložbi, o magiji umetnosti Ljube Popovića, koji je preminuo 2016. godine, o sebi. Priseća se i kako su se upoznali i kako je bilo živeti sa njim.

  Znala sam da će slikarstvo biti prioritet za Ljubu, ali mi to nije smetalo, priča Slavica Batos koja je upoznala slikara na valjevskom korzou davne 1972. godine, a kasnije kao njegova druga supruga proživela s njim 30 godina. Kako ističe, pitanje kako se uspostavlja komunikacija između slikarskog platna i slikarevog unutrašnjeg života, ostalo je njena ideja vodilja kroz ceo život.

  Ljuba Popović je inače za života dva puta bio gost Marine Rajević Savić, a dogovarali su i treću emisiju, ali nikada nisu uspeli da je snime. Razgovor s njegovom suprugom je tako neka vrsta te treće, neostvarene emisije o Ljubi.

  Tagovi:
  Marina Rajević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga