16:49 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Dok anđeli spavaju
  Preuzmite kraći link
  0 40
  Pratite nas

  Gost Marine Rajević Savić u novoj epizodi emisije „Dok anđeli spavaju“ je advokat Ilija Radulović.

  Radulović je prototip junaka romana „Sudija“ Vuka Draškovića. Kao mladi sudija Okružnog suda u Tuzli sedamdesetih godina prošlog veka, sudio je čuvenu tzv. magnetofonsku traku i odlučno odbio da se ta traka, snimljena potajno u privatnom stanu, na sudu upotrebi kao dokaz. Kao prvi sudija u istoriji svetskog prava saslušao je etičara prof. Dr Svetozara Stojanovića u svojstvu sudskog veštaka i tako ušao u anale svetskog prava.

  U našoj javnosti izgovoreno je da su njegove odbrane obeležile drugu polovinu 20. veka. Nazivali su ga Azdakom iz Tuzle, Dostojevskim u evropskim sudnicama, Bodlerom jugoslovenskog pravosuđa, Aristotelom istine u ovom vremenu laži, Živojinom Mišićem sadašnje advokature. U pravnim krugovima izgovaralo se: od Sokrata do Ilije Radulovića.

  U prvom delu emisije „Dok anđeli spavaju“ govoriće o tome kako se drznuo da sudi po pravdi i zakonu tokom sedamdesetih godina.

  Emisiju Sputnjika „Dok anđeli spavaju“, koja se emituje subotom i nedeljom od 21 čas na talasima Radija Studio B, možete da pogledate i na našem kanalu na Jutjubu.

  Tagovi:
  Dok anđeli spavaju
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga