07:03 05 April 2020
Slušajte Sputnik

  Gasna umrežavanja uoči Nove godine

  Energija Sputnjika s Jelicom Putniković
  Preuzmite kraći link
  0 260
  Pratite nas

  Krajem minule nedelje obeležen je ili najavljen finiš nekoliko gasnih projekata u Evropi i Aziji, koji su konkretan pokazatelj koliko značajnu ulogu umrežavanje proizvođača i potrošača ovog energenta ima za privredni razvoj i energetsku bezbednost svih zemalja na trasi transporta prirodnog gasa.

  Ovo je posebno bitno za Evropu, jer se još čeka dogovor Moskve i Kijeva oko eventualnog produžetka tranzita ruskog gasa kroz Ukrajinu ka evropskim potrošačima.

  O značaju završetka gradnje gasovoda TANAP i njegovog povezivanja sa gasovodom TAP, punjenju gasom cevovoda „Turskog toka“ i početku rada ove interkonekcije zakazane za 8. januar 2020. godine, kada gas iz druge cevi treba da poteče i preko Balkana ka evropskim potrošačima, ali i o završetku i puštanju u rad gasovoda „Snaga Sibira“, koji bi mogao da doprinese da Rusija postane jedan od glavnih snabdevača Kine prirodnim gasom i o tome kako će to uticati na energetsku bezbednost Evrope, Jelica Putniković u „Energiji Sputnjika“ razgovara sa stručnjakom za energetsku bezbednost Petrom Stanojevićem.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga