02:31 18 Januar 2021
Slušajte Sputnik

  Hoće li zamena strujomera smanjiti krađu struje? /video/

  Energija Sputnjika s Jelicom Putniković
  Preuzmite kraći link
  6330
  Pratite nas

  Od 3.600.000 mernih mesta (orman sa brojilom) u kategoriji domaćinstava EPS Distribucija će, prema planu koji je odobrila Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS), zameniti milion i po.

  Istovremeno sa zamenom Operator distributivnog sistema EPS Distribucija će preuzeti merna mesta, a stare strujomere zameniti digitalnim brojilima.

  Sve se radi prema važećim Zakonom o energetici, koji propisuje da je ODS EPS Distribucija u obavezi da preuzme sve merne uređaje, merno-razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno-razvodnom ormanu.

  Samo preuzimanje mernih mesta i brojila u javnosti je ponovo aktuelizovali pitanje u čijem je vlasništvu merno mesto i brojilo, ako ga je vlasnik kuće ili stana svojevremeno kupio. A kako EPS Distribucija ovu akciju koristi i da neka brojila izmesti na bandere sasvim je sigurno da će to zasigurno zasmetati pojedincima koji su „štelovali“ brojila i krali struju.

  O ovome, kao i praksi koja se primenjuje u drugim zemljama u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa mr Željkom Markovićem, liderom za energetiku i industriju u konsultantskoj kući „Dilojt Srbija“.

  Tagovi:
  EPS, Energija Sputnjika
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga