23:42 22 April 2021
Slušajte Sputnik

  Kako Srbija može da pomogne SPC u Crnoj Gori?

  Od četvrtka do četvrtka
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 201
  Pratite nas

  Događaj koji je obeležio dane za nama svakako jeste hapšenje vladike Joanikija i još sedam nikšićkih sveštenika. Za razliku od juče, večeras je širom Crne Gore mirno, održani su molebani, a u toku su protestne šetnje.

  O događajima o kojima su juče i danas izveštavali svetski mediji razgovaramo sa profesorom Fakulteta političkih nauka Časlavom Koprivicom.

  U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitaćemo ga kako komentariše pritisak državnih vlasti na budimljansko-nikšicćku eparhiju i srpsku crkvu u Crnoj Gori. Ko je kriv za jučerašnje nerede na ulicama Pljevalja i Nikšića, da li su morala i deca da nastradaju? Da li može biti dogovora sveštenstva sa predstavnicima vlasti koji navode da je zapravo Crna Gora izložena brutalnom napadu koji može imati nesagledive posledice po zdravlje građana? Da li će apel mitropolita Amfilohija verni narod uvažiti? Koji su mehanizmi Srbije da pomogne SPC u Crnoj Gori. Da li je situacija u Crnoj Gori tema razgovora Aleksandra Vučića I Vladimira Putina?

  Emisiju slušajte u 21 sat na talasima radija Studio B I gledajte na našem jutjub kabnalu Sputnjik Srbija.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  SPC, Crna Gora, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga