04:50 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik

  Vojna neutralnost Srbije pod konstantnim ali nevidljivim pritiskom

  Od četvrtka do četvrtka
  Preuzmite kraći link
  0 122
  Pratite nas

  S obzirom na novonastale geopolitičke prilike postavlja se pitanje kursa naše zemlje - i političke nezavisnosti i vojne neutralnosti. Hoće li novi američki predsednik insistirati na promeni Dejtonskog sporazuma, a EU na prijemu celog Zapadnog Balkana i jesu li odnosi sa Srbijom izazov nove crnogorske Vlade.

  O ovim temama svoj sud će izneti dr Aleksandar Mitić, predsednik Centra za strateške alternative.

  U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ Mitića ćemo pitati da li Srbija treba da donese Zakon o vojnoj neutralnosti? Da li bi narušavanje vojne neutralnosti Srbije uticalo i na Republiku Srpsku? Ima li u doba pandemije neutralnosti? Kako korona posredno utiče na međunarodne odnose?

  Kako tumači izjavu profesora univerziteta "Johns Hopkins" u Vašingtonu Danijela Servera da će rekonstrukcija ili reforma Dejtonskog sporazuma sigurno biti jedan od zadataka novoizabranog predsednika Džoa Bajdena, ali i da NATO treba snažnije da se angažuje u toj zemlji? Zašto šef diplomatije EU Žosep Borelj insistira na integraciji svih zemalja u Uniju istovremeno? Kavu saradnju Srbija treba da očekuje sa novom crnogorskom Vladom? 

  Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21.00 sat i gledajte na našem jutjub kanalu.

  Tagovi:
  Od četvrtka do četvrtka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga