02:35 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik

  Amerika ne odustaje od zahteva da precrtamo Rusiju i Kinu

  Od četvrtka do četvrtka
  Preuzmite kraći link
  1255
  Pratite nas

  Ne popuštaju pritisci iz Vašingtona da Beograd okrene leđa tradicionalnim saveznicima Rusiji i Kini - da li u sklopu iste priče ili ne ali je američki Senat usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

  Kosovska Vlada je pala, a u isto vreme Vilijam Voker pokreće inicijativu o sudu koji bi sudio isključivo Srbima. O ovim temama svoj stav iznosi Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga.

  U emisiji "Od četvrtka do četvrtka" Paića ćemo pitati da li će se obistiniti predviđanja Filipa Rikera da će i nova američka administracija da pritiska Srbiju da okrene leđa Rusiji i Kini? Da li je krajnji cilj SAD ulazak Srbije u NATO? Zašto je američki Senat  povodom obeležavanja 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma  usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici

  Koliku snagu ima inicijativa Vilijema Vokera o sudu koji bi sudio isključivo Srbima? S obzirom na činjenicu da je kosovska Vlada pala, postavlja se pitanje kakva je sudbina „međunarodnih ugovora“, poput Vašingtonskog sporazuma i dogovora postignutih tokom briselskog dijaloga? Kako smo došli u poziciju da novog crnogorskog premijera pitaju da li će prvo posetiti Beograd ili Prištinu?

  Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.

  Tagovi:
  sporazum, Srebrenica, Od četvrtka do četvrtka, najava
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga