23:05 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Od četvrtka do četvrtka
  Preuzmite kraći link
  12267
  Pratite nas

  O trci u proizvodnji naoružanja, izazovima spoljne politike Ruske Federacije i haosu u Americi razgovaralu smo sa ambasadorom Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslavom Lazanskim i penzionisanim profesorom Momčilom Milinovićem sa katedre za naoružanje Mašinskog fakulteta u Beogradu.

  U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitalu smo ih koje velesile i u kojoj vrsti naoružanja vode najljuću bitku? Koje oružane novitete sprema Rusija? Kakvi odnosi se očekuju između nove američke administracije i Rusije? Koji su spoljnopolitički izazovi Rusije? Šta u Moskvi kažu za razvoj srpskog naoružanja? Više o tome možete videti u našem videu:

  Lazanski i Milinović govorili su i o tome kako bi okarakterisali scene koje smo mogli da vidimo uoči izglasavanja Džozefa Bajdena za novog američkog predsednika? Može li srpska ali modernizovana haubica Nora da postane deo američkog naoružanja? Bojno polje svojevrsnog savremenog rata se preselilo u laboratorije  za proizvodnju vakcina — da li će nova globalna podela biti po principu ko je za koju vakcinu?

  Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vakcine, Miroslav Lazanski, Srbija, Rusija, Amerika, Od četvrtka do četvrtka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga