03:26 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Od četvrtka do četvrtka
  Preuzmite kraći link
  171
  Pratite nas

  Ponovo je eskalirao sukob Izraela i Hamasa, Rusija se nakon Sjedinjenih Država povukla iz sporazuma o otvorenom nebu, predsednik Srbije ima informaciju da će jedna od velikih sila uskoro tražiti povlačenje Unmik-a i Kfora sa KiM, a američki generali tvrde da im je nacija u dubokoj opasnosti, jer sumnjaju u psihičko zdravlje Džozefa Bajdena.

  O svemu ovome u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovarali smo sa Slobodanom Jankovićem sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu. Sukob Palestine i Izraela traje od 1948. od kada je stvoren Izrael – zašto je situacija sada toliko eskalirala? Da li je ovo uvod u sveopšti rat kako strahuju UN ili svedočimo sukobu koji će za nekoliko dana biti završen? Kakvim kapacitetima raspolaže Hamas? Da li Turska pokušava da iskoristi situaciju i svoje interese projektuje na širi prostor Bliskog istoka? Šta bi značilo povlačenje Unmik-a i Kfora sa Kosova i Metohije i koja bi to velika sila mogla da traži? Ko će najviše biti oštećen povlačenjem SAD i Rusije o Sporazumu o otvorenom nebu? Da li pismo američkih generala govori o krizi civilno-vojnih odnosa u SAD?

  Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.

  Tagovi:
  Bliski Istok, Od četvrtka do četvrtka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga