08:10 29 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Orbita kulture
  Preuzmite kraći link
  0 0 0
  Pratite nas

  O novom naslovu dvostrukog dobitnika Ninove nagrade, romanu „Adresa“ — priči o Beogradu i ljudima koji su ga vekovima branili od osvajača najrazličitijih vrsta, u emisiji „Orbita kulture“ razgovaramo sa njegovim autorom, piscem Draganom Velikićem.

  Šta ćemo sve videti, čuti i u čemu uživati na predstojećem Beogradskom letnjem festivalu, 28. „Belefu“ koji se održava od 21. juna do 7. jula, šta se sve našlo u njegovih 20 kulturnih programa, za „Orbitu“ otkriva umetnički direktor „Belefa“ Aleksandar Saša Ilić.

  Da li su posle baletske premijere „Labudovog jezera“ ispraćeni stojećim ovacijama mladi solisti Tatjana Tatić i Igor Pastor uspeli da srede utiske i da se pripreme za prvu reprizu — otkriće nam ovi umetnici koji su ovom premijerom potvrdili izuzetan talenat, ali i dragocenu važnost timskog rada u igračkoj umetnosti.

  Slušajte nas i saznajte kakvi se sve tonovi ukrštaju na novom albumu bluz muzičarke i kantautorke Katarine Pejak, čiji je naziv „Putevi koji se ukrštaju“.

  Zašto je priča o srpskom kulturnom prostoru zapravo jedna koncepcija društva, zašto promišljanje tog prostora znači uvezivanje srpskog naroda sa samim sobom i istovremeno rad na tome da srpska kultura bude i inkluzivnija i otvorenija za saradnju sa drugim kulturama, za Sputnjik objašnjavaju ministar kulture Vladan Vukosavljević i univerzitetski profesori Miloš Kovačević i Petar Pjanović.

  Emisiju „Orbita kulture“ slušajte subotom od 10 sati na talasima Radija Studio B i onlajn na našem sajtu.

  Tagovi:
  Orbita kulture
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga