06:17 16 Jul 2020
Slušajte Sputnik

  Da li je umetnost trijumf nad haosom?

  Orbita kulture
  Preuzmite kraći link
  0 0 0
  Pratite nas

  Legendarni scenograf Miljen Kljaković Kreka, dobitnik nagrade „Aleksandar Lifka“ za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, otkriva za „Orbitu kulture“ zašto voli „svoj rudnik“ u kojem kopa gotovo pola veka, ali i zbog čega i dalje veruje da je umetnost trijumf nad haosom.

  Slušajte nas i saznajte šta su u razgovoru za Sputnjik otkrile zvezde ovogodišnjeg, sedmog po redu, festivala „Kustendorf klasik“ — Aleksandar Madžar, Narek Haknazarijan, Vasilij Gerelo, Srboljub Dinić, ali i mlade muzičke nade.

  Kako je pre 35 godina mlada i lepa glumica ulogom „Dečke“ u „Šećernoj vodici“ unela novi duh u srpsku kinematografiju, upisujući se ne samo među dobitnike prestižne pulske „Arene“, nego i među naše glumačke velikane; zašto je Sonja Savić svojim kolegama i danas putokaz — otkriva njen glumački partner i prijatelj Svetislav Bule Goncić.

  Da li su slikari fantastike, čija su se dela našla na izložbi u galeriji „Pariski krug“, svoje nadrealne svetove stvarali usled skučenosti realnog života? Šta, osim Pariza, povezuje Ljubu Popovića, Petra Omčikusa, Batu Mihailovića i Miloša Šobajića objašnjava osnivač galerije „Pariski krug“, u kojoj je otvorena izložba „Fantastika u srpskom slikarstvu“, Živojin Ivanišević.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga