17:33 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik

  Kako se na srpskom kaže sreća

  Orbita kulture
  Preuzmite kraći link
  0 161
  Pratite nas

  Zašto je u više od četiri stotine pesama morao da traga za odgovorom na pitanje kako se na srpskom kaže sreća, za „Orbitu kulture“ otkriva mladi reditelj i pisac Aleksandar Hadži Đurović, autor knjige istoimenog naslova, nedavno objavljene u Globosinovoj ediciji „Hosana“.

  Šta je sve značila  i čime je sve zadužila srpsku muziku Darinka Matić Marović, žena koju su svi, uprkos titulama (a bila je profesor emeritus i prva žena dirigent, rektor) jednostavno zvali Dara.

  Koliko je pojam emocionalne inteligencije važan u svakodnevnom životu, koliko nam ova sposobnost može pomoći u komunikaciji s bliskim ljudima, koliko doprinosi profesionalnim uspesima i sveukupnom društvenom razvoju? Ovaj pojam pre 25 godina popularisao je Danijel Goleman, autor knjige „Emocionalna inteligencija“, čije je novo, dopunjeno izdanje na srpskom jeziku nedavno objavila „Geopoetika“. O značaju emocionalne inteligencije i njenim aspektima razgovarali smo s profesorom Filozofskog fakulteta Zoranom Jolić Marjanović i psihoterapeutkinjom i profesorom Gordanom Nikić.

  Gost „Orbite kulture“ je i slikar Vladimir Dunjić, umetnik čije se rad „Ogledalo“ našao na tematskoj izložbi „Fantastika 3“ otvorenoj u galeriji „Pariski krug“.  Dunjić za Sputnjik objašnjava zašto je dvostrukost jedan od njegovih temeljnih doživljaja sveta i zašto njegov Narcis u odrazu nikad ne ugleda sebe.

  Tagovi:
  Orbita kulture
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga