05:11 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Sputnjik info
  Preuzmite kraći link
  0 27
  Pratite nas

  Pratite vesti Radija Sputnjik.

  Danas u vestima:

  • Srbija više nije slaba, želi saradnju i kompromis, ali ne i konačna rešenja u kojima nema ni Srbije, ni njenog naroda, poručio predsednik Srbije povodom obeležavanja 17 godina Martovskog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji.
  • U poslednjih 10 dana opljačkano čak šest srpskih hramova na Kosovu i Metohiji. To je dokaz da pogrom i dalje traje, kaže istoričar Aleksandar Gudžić.
  • Do leta najavljeno potpisivanje međudržavnog sporazuma Srbije i Rusije koji će omogućiti učešće ruskih kompanija u razvoju i modernizaciji "BG voza", a planirana je i nabavka 39 kompozicija takozvane ruske „Lastočke“.
  • Zbog sumnje da je izvršen ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom NATO bombardovanja 1995. u Doboju, pokrenuta je istraga. Konačno će se sagledati uloga Alijanse u građanskom ratu u BiH, kažu stručnjaci.
  • Istražujemo, da li Srbija može da stane na put problemu odliva radne snage koji traje već decenijama, a koji se najviše oseća u poljoprivredi?
  • Šta stoji iza političkih previranja u Crnoj Gori nakon incidenta kada su nacionalisti očerupali i bacili venac koji je, povodom stogodišnjice smrti kralja Nikole Petrovića, na njegov grob položio crnogorski premijer.

  Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga