05:00 21 Januar 2020
Slušajte Sputnik

  Srbin koji je postao ruski akademik

  Sputnjik intervju
  Preuzmite kraći link
  0 493
  Pratite nas

  Naša javnost navikla je na uspehe sportista i mladih naučnika, ali retko imamo priliku da čujemo da je stručnjak iz Srbije dobio priznanje najviše naučne ustanove neke druge zemlje.

  Gost „Sputnjik intervjua“ biće direktor Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije (KCS), prof. dr Lazar Davidović, koji je izabran za inostranog člana Ruske akademije nauka.

  Profesor Lazar Davidović tek je šesti Srbin koji je uspeo da stane rame uz rame sa najvećim stručnjacima u Ruskoj akademiji nauka. Pitamo ga kako je postigao tako veliki uspeh? Koliko je razvijena ruska medicina i da li je zabluda da zaostaje za zapadnom medicinom? Klinika za vaskularnu hirurgiju KCS ima i međunarodnu akreditaciju — šta to znači? Da li je Klinika za vaskularnu hirurgiju preopterećena pacijentima? Koje su najčešće vaskularne bolesti u Srbiji i šta najčešće dovodi pacijente na hirurški sto? Ko dolazi na usavršavanje na Kliniku za vaskularnu hirurgiju i gde naši studenti idu na usavršavanje? Imamo li dovoljan broj hirurga? Kako zaustaviti mlade da ne odu iz zemlje?

  Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga