04:13 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet sa Sputnjikom
  Preuzmite kraći link
  0 140
  Pratite nas

  Mesec ipo dana ostalo je do početka nove školske godine i sigurno je da će ona početi prvog septembra ali za sada niko ne može da tvrdi da li će tog utorka đaci sesti u školske klupe ili nastaviti tamo gde su stali u junu, ispred televizora.

  O tome kako bi mogla da izgleda nastava od septembra, kolike su šanse da đaci zaista krenu u školu razgovaraćemo u današnjoj emisiji Svet sa Sputnjikom.

  Kako odlazak u školu i održavanje nastave mogi biti bezbedni? Da li je neophodan isti sistem za sve škole u Srbiji ili je u manjim mestima lakše organizovati nastavu? Kako će funkcionisati vrtići, a kako fakulteti?

  Kome je teže, roditeljima, đjacima ili nastavnom kadru? Da li me moguća nastava na otvorenom, da li je u opciji skraćenje časova, mogu li škole da obezbede prostor za rad a da đaci ostanu na fizočkoj distanci?

  Koliko je značajan kontakt nastavnika i učenika i zbog čega je sve važno da đaci u septembru ipak budu u školskim klupama? Da li je školski sistem spreman za online nastavu, i da li je on zaista neizbežan?

  Deca pripadaju novim digitalnim generacijama, i nema dileme da se dobro snalaze sa tehničkim detaljima, mnogi,  bolje i od svojih roditelja, a šta je sa školskim doživljajima za vreme malog i velikog odmora, šta može da zameni ta iskustva i te uspomene?

  Naši gosti su Branka Tišma iz Društva psihologa Srbije i Vuk Jovanović, magistar religiologije.

  Emisiju uređuje i vodi Aleksandra Stanić.

  Slušajte nas na talasima Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Novosti, ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

   

  Tagovi:
  vrtići, vrtić, učenici, đaci, školstvo, škola, Svet sa Sputnjikom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga