12:42 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet sa Sputnjikom
  Preuzmite kraći link
  1117
  Pratite nas

  Delegacija SAD, u kojoj je i izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel posetiće Beograd i Prištinu. Njegova poseta dolazi dve nedelje od potpisivanja sporazuma u Beloj kući o normalizaciji ekonomskih odnosa.

  Da li Grenel dolazi sa nekim novim zahtevima ili samo proverava primenu dogovorenog? Kako Evropa gleda na aktivnosti Vašingtona na Kosovu i Metohiji i eventualno ukidanje viza za građane Kosova o kojem pišu prištinski mediji? Može li američka delegacija da pomogne tamo gde škripi, oko formiranja Zajednice srpskih opština ili procesuiranja boraca OVK?

  Sud za procesuiranje zločina bivše OVK osnovan je avgusta 2015. godine, ali do sada nisu počela suđenja. Da li će počinioci zločina od pre 20 godina odgovarati ili je Specijalni sud formiran samo kao sredstvo za pritisak na zvaničnu Prištinu. Ko prikuplja dokaze i koliko su oni validni, kako izgleda saradnja Beograda i Prištine? U ovom trenutku traga se za 1.643 nestale osobe o kojima još nema nikakvih podataka i o tome su u Prištini nedavno razgovarali predstavnici Beograda i Prištine.

  Naši gosti u studiju biće generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović i predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski. Telefonom iz Kosovske Mitrovice javiće se naš gost biće advokat Ljubomir Pantović.

  Emisiju uređuje i vodi Aleksandara Stanić.

  Tagovi:
  Svet sa Sputnjikom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga