00:16 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet sa Sputnjikom
  Preuzmite kraći link
  2558
  Pratite nas

  Tirana je skinula rukavice i otvoreno krenula u akciju zaštite interesa kosovskih, ali i Albanaca sa juga Srbije. Albanski parlament je, očigledno u želji da pomogne haškim optuženicima za zločine OVK, formirao je komisiju za ispitivanje navoda švajcarskog senatora Dika Martija.

  Gent Cakaj, albanski ministar spoljnih poslova, inače kosovski Albanac, otkrio je da Tirana preduzima diplomatsku akciju zabrinuta za položaj Albanaca iz tvz. Preševske doline. A šta misli o Kosmetu pokazao je izjavom da je Drenica srce Albanije. Na istoj liniji su i novi sporazumi Tirane i Prištine o bilateralnoj saradnji, kao i sporazum sa predstavnicima Albanaca iz takozvane Preševske doline.

  Zašto se ponovo otvara pitanje juga Srbije i šta za tu smera Tirana?  Ima li Beograd odgovor na nove albanske inicijative? Kakva je u tom svetlu sudbina dijaloga?

  Na ova pitanja u emisiji "Svet sa Sputnjikom"  govore bivši vicepremijer Srbije Nebojša Čović i Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

  Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

   

  Tagovi:
  Svet sa Sputnjikom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga