02:27 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet sa Sputnjikom
  Preuzmite kraći link
  0 1012
  Pratite nas

  U jeku nikad gorih odnosa Rusije i Zapada, učestalih ratnih igara NATO-a blizu ruskih granica i rastuće napetosti na istoku Ukrajine, ali i ekonomske neizvesnosti u svetu kao posledice pandemije virusa korona šef Kremlja Vladimir Putin održao je godišnje obraćanje Federalnoj skupštini Rusije.

  Programski dokument ruskog lidera redovno privlači veliku medijsku pažnju jer postavlja osnovne pravce unutrašnje i spoljne politike, daje strateške vektore razvoja zemlje u bližoj perspektivi i ukazuje na ključne probleme i mehanizme za njihovo rešavanje. Po tradiciji, događaju prisustvuju senatori, poslanici Dume, članovi vlade, gubernatori, predsednici subjekata federacije, predstavnici verskih zajednica i medija. Imajući u vidu složene geopolitičke okolnosti, mnogi su ove godine očekivali senzacionalne izjave. Kakve je poruke Putin poslao Rusiji i svetu? Zašto su ga na Zapadu slušali sa strepnjom? Šta će biti dalji potezi Putinove Rusije, kakve globalne ciljeve postavlja i kako će ih ostvarivati? Kakvo je mesto u toj politici namenjeno Balkanu i Srbiji?

  Na ova i druga pitanja potražićemo odgovor u emisiji „Svet sa Sputnjikom“, čiji su gosti dopisnik „Večernjih novosti“ iz Rusije Branko Vlahović i profesor doktor Mitar Kovač general major u penziji.

  Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

   

  Tagovi:
  Svet sa Sputnjikom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga