15:24 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet sa Sputnjikom
  Preuzmite kraći link
  0 502
  Pratite nas

  Uprkos pozivima iz Moskve na dijalog, Evropska unija kao na frontu ukopava rovove protiv Rusije. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upozorava na neviđenu krizu poverenja u Evropi i pokušaje obnavljanja sanitarnih kordona i gvozdenih zavesa, kao i da odnos EU prema Rusiji vrvi od sankcija i optužbi u stilu „hajli lajkli“.

  Evropa je, tvrdi Lavrov, pod američkim „kišobranom“ izgubila samostalnost i osećaj realnosti. Da li je vazalski odnos EU i SAD razlog što su odnosi Moskve i Brisela pali na najniže grane? Ko je udarna pesnica evropskog fronta protiv Moskve? Da li su Ukrajina i Belorusija jedina poprišta? Zašto EU strahuje da će Rusija progutati Belorusiju? Kakav to zajednički odgovor Rusiji spremaju EU i SAD na samitu polovinom juna, dan pred susret Vladimira Putina i Džoa Bajdena? Kako to Brisel i Vašington rade ruku pod ruku na Balkanu?

  Odgovore na ova i druga pitanja vezana za odnose EU i Rusije potražićemo u emisiji "Svet sa Sputnjikom" čiji su gosti predsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić i novinar, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Politika" Bojan Bilbija.

  Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga