10:50 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik

  Šampioni iz Srbije - kako džojstikom do plate

  Tehnogram
  Preuzmite kraći link
  0 73
  Pratite nas

  Ljubitelji sporta ostali su bez mogućnosti da prate omiljene klubove u doba korona virusa. U trenucima kada se skoro ni u jednom kutku sveta ne mogu videti takmičarski mečevi profesionalnih sportista, video igre u kojima se simuliraju sportska nadmetanja došla su do još veće popularnosti.

  Neki ih smatraju samo tipkanjem dugmića, dok sa druge strane popularnost i broj ljudi koji sve više gleda elektronske sportove raste. Na pojedinim takmičenjima, nagradni fondovi u elektronskim sportovima daleko prevazilaze one iz profesionalnog sporta.

  Mogu li simulacije sportskih dešavanja u budućnosti da prevaziđu popularnost sporta na koji smo do sad navikli? Kako se postaje profesionalni igrač jedne od najpopularnijih video igara na tržištu? Gde je prava mera u nagradnim fondovima i kako na mlade utiče igranje video igara?

  O temi industrije video igara i profesionalnom bavljenju u elektronskom sportu u emisiji „Tehnogram“ govore Marko Roksić, profesionalni igrač video igre PES i Đorđe Đurđev, direktor programa Arena Esport.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga