03:23 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik

  Društvene mreže i Tik Tok - koliko košta sloboda govora na Internetu?

  Tehnogram
  Preuzmite kraći link
  0 91
  Pratite nas

  „Provera činjenica“ na statusima, selektivno obeležavanje medija kao propagandnih i izbacivanje sadržaja medijskih kuća iz preporučenog za korisnike - poslednje su u nizu restriktivnih odluka društvenih mreža prema pojedinim medijima, među kojima je i Sputnjik.

  Do pre deset godina društvene mreže su se koristile pre svega radi međusobnog povezivanja ljudi, danas gotovo da ne postoji kompanija ili medij koji ozbiljnu pažnju ne pridaje objavljivanju sadržaja na društvenim mrežama. Odnos između medija i društvenih mreža čini se da nikad nije bio kompleksniji. Gotovo se svakodnevno mogu čuti međusobne optužbe u javnosti na relaciji između društvenih mreža i medijskih kuća.

  Koliko ima ravnopravnosti na društvenim mrežama i koliko slobode se daje medijskim kućama na društvenim mrežama? Kako su se društvene mreže iz ideje „najdemokratskijih“ pretvorile u strogo restriktivne? Kakva je budućnost društvenih mreža i kako će se završiti aktuelno dešavanje sa popularnom aplikacijom Tik Tok?

  O temi odnosa između društvenih mreža i medija, kao i aktuelne situacije sa aplikacijom Tik Tok u emisiji „Tehnogram“ govorio je Zoran Stanojević, urednik internet portala RTS-a.

   

   

  Tagovi:
  mediji, društvene mreže
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga