12:06 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1340
  Pratite nas

  Pitanje o kojem će se izjašnjavati građani RS-a na referendumu će biti "da li prihvatate nametnute zakone visokih predstavnika u prošlosti, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH i da li prihvatate da se u RS primjenjuju odluke tih državnih pravosudnih institucija", kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

  Dodik je rekao da je za sutra zakazao sastanak s predstavnicima političkih partija u parlamentu RS-a da bi im i zvanično saopštio svoju odluku da zatraži posebno zasedanje s informacijom o radu Tužilaštva BiH, koje je, kako je rekao, antiustavno i nije u skladu s Dejtonskim sporazumom i primarno je nametnuto od visokog predstavika.

  "Zatraži ću od Narodne skupštine RS-a da usvoji obavezujuću odluku o raspisivanju referenduma o tom pitanju, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, a od građana očekuje da na referendumsko pitanje odgovore s "jednim velikim `Ne`". 

  Dodik je rekao da praksa pravosuđa BiH, koje je "antiustavno uspostavljeno, nije dala za pravo da to pravosuđe dalje živi, bar ne u RS".

  Tagovi:
  Dejtonski sporazum, pravosuđe, referendum, Banjaluka, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga