20:05 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 140
  Pratite nas

  Srbi u Srebrenici zabrinuti su posle jučerašnjeg napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru Potočari i ocenjuju da se radi o napadu na državu Srbiju i srpski narod.

  Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović osudio je napad na Vučića. On je kazao da se radi o napadu na državu Srbiju i srpski narod, ali i na demokratiju, toleranciju, mir, suživot.

  „Mislim da će nas taj događaj vratiti mnogo godina unazad“, istakao je Milovanović.

  On je objasnio da ne može reći da li su napadači ljudi iz Srebrenice, ali da bi želeo da nisu, te da će istraga pokazati ko su.

  „Sigurno je da je taj napad bio organizovan, da je pripreman, i da je to napad na državnika države Srbije, što sigurno nije dobra poruka, posebno za nas koji živimo ovde u Srebrenici“, kazao je Milovanović.

  Zamenica načelnika opštine Srebrenica Biljana Rakić najoštrije je osudila jučerašnji napad, ističući da se radi o velikom propusti organizatora i bezbednosnih agencija.

  „Mislim da će ovo značajno uticati na proces pomirenja i suživot. Srebrenica je inače poznata po tome kako napravi pet koraka unapred i uvek pred ovakve događaje vrati tri koraka unazad. To je konstantno prisutno u Srebrenici. Imam utisak da neko sa strane ne dozvoljava Srebrenici da napreduje kako bi trebalo“, naglasila je ona.

  Mladen Grujičić, predsednik opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca Srebrenice smatra da je ono što se juče desilo u Potočarima ostavilo je neobrisiv trag na Srbe u Srebrenici.

  Slično:

  Vučić, Srebrenica, kamenica
  Klinton: Da je Vučić došao kasnije...
  Milanović: Napad na Vučića loš za region
  Tagovi:
  komemoracija, incident, napad, Aleksandar Vučić, Bratunac, Potočari, Srebrenica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga