15:05 01 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 09
  Pratite nas

  Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da izjavu srpskog predsednika Tomislava Nikolića da je Crna Gora primer kako država ne treba da bude igračka smatra uvredljivom i da jedva čeka da se sa njim sretne i porazgovara o tome.

  „Vrlo se radujem da se vidimo, ispričamo o tome šta ga je podstaklo na jednu takvu ocenu, koja je uvredljiva za one koji su nosioci državne politike Crne Gore i koji su promovisali vrednosti EU i NATO-a“, dodao je Vujanović.

  Vujanović je rekao da je predsednik Srbije čovek koji ima svoju duhovitost i da kroz nju iskazuje jedan odnos prema onome što je nerealan doživljaj.

  „Crna Gora ničim nije niti ugrozila svoj suverenitet, niti ga je prenela NATO-u, niti će to učiniti EU“, poručio je crnogorski predsednik.

  On je ponovio da Crna Gora sa Srbijom želi izvanredne odnose na osnovama pune ravnopravnosti, punog partnerstva i međusobnog uvažavanja, prenose crnogorske „Vijesti“.

  Nikolić je, naime, u intervjuu Sputnjiku pre 10 dana rekao da Srbiju ne treba porediti s Crnom Gorom, jer ona svesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO.

  Crna Gora je, kako je srpski predsednik rekao, primer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smeju tako da je tretiraju. Prema njegovim rečima, za razliku od Crna Gore, Srbija sve vreme pokazuje da nije takva država i da sa njom ne mogu da se igraju.

   

   

  Tagovi:
  vujanović, nikolić, NATO, Filip Vujanović, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga