03:05 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 312
  Pratite nas

  Prema informacijama obaveštajaca, terorističke ćelije i kampovi ne nalaze se samo u Siriji, već i u Evropskoj uniji i na Balkanu, piše austrijski list Prese navodeći da je na tom spisku i Slovenija, a da je jedan od centara džihadista u okolini Ljubljane.

  List dodaje i da međunarodni istražitelji drže na oku Bosnu u Hercegovinu, Gornju Maoču, selo koje kontrolišu vehabije, prenosi zagrebački Jutarnji list.

  U tekstu se iznosi da je u Sloveniju, od kada su otvorene granice, ušlo više pripadnika DAEŠ-a, a da su konvoji automobila odlazili na odredišta u šumama u okolini Ljubljane.

  Tamo su regrutovani, radikalizovani i trenirani da pucaju iz oružja, salafisti iz Nemačke, Luksemburga, Slovenije i Austrije, navodi Jutarnji list pozivajući se na Prese.

  Iza svega, kako se navodi, navodno stoje salafisti iz predgrađa Ljubljane, koji su već u Irak i Siriju slali borce, iznosi se u članku.

  Prema pisanju austrijskog dnevnika, program DAEŠ-a za treniranje boraca je vrlo profesionalan, a među radikalnim islamistima kruži priručnik o gerilskom ratu ispisan na 70 stranica.

  „Pritom, regrute uče kako ubiti hladnokrvno i bez emocija“, dodaje list.

  Iz slovenačke policije izvestili su da nemaju nemaju nikakvih informacija o postojanju centara za trening džihadista u šumama oko Ljubljane, dodaje se u tekstu.

  Slično:

  Albanski džihadisti u komšiluku Srbije
  Džihadisti ukrali hiljade blanko pasoša
  Džihadisti prete Bosni: Vaša prljava krv će tek teći!
  Džihadisti bi na odmor u Ukrajinu
  Džihadisti gube živce
  Tagovi:
  kamp, teroristi, centar, obuka, džihadisti, terorizam, Ljubljana, Slovenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga