16:04 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 024
  Pratite nas

  U nastavku iskopavanja jame Radače kod Mostara pronađeno je više posmrtnih ostataka za koje se pretpostavlja da pripadaju osobama srpske nacionalnosti iz proteklog rata koji su, nakon što su bačene u jamu, zatrpavane betonom kako bi se prikrili tragovi, saopšteno je iz Državnog tužilaštva BiH.

  Kosti i posmrtni ostaci pronađeni su na dubini od oko 54 metara, a nakon vađenja posmrtnih ostataka biće sproveden proces veštačenja i utvrđivanja identiteta žrtava DNK analizom.

  U saopštenju se navodi da su zajedno s posmrtnim ostacima pronađeni ostaci betona, što implicira da su nakon bacanja u jamu tela zatrpavana u cilju skrivanja tragova.

  Iskopavanja se nastavljaju i dalje, a prema prikupljenim dokazima i informacijama, u prirodnoj jami Radači nalazi se veći broj posmrtnih ostataka, uglavnom žrtava srpske nacionalnosti iz prethodnog rata.

  Državno tužilaštvo BiH navodi da se ekshumacija na ovom lokalitetu sprovodi duže vreme, ali se posao obavlja otežano jer se radi o izuzetno nepristupačnom lokalitetu velike dubine, gde su nađeni ostaci betona, kao i minsko-eksplozivna sredstva.

  U procesu ekshumacije učestvuju alpinistički timovi iz policijskih agencija u BiH.

  Tagovi:
  Mostar, jama, tela, Srbi, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga