20:12 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1251
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je sa mitinga u Banjaluci da je RS država, da je sposobna da se brani demokratskim sredstvima, a da se mitingom „Srcem za Srpsku“ brani od izdaje.

  „Danas branimo RS od unutrašnje izdaje, a izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, kad u Sarajevu ne smeš da braniš RS, kad ne smeš da kažeš da voliš Srbiju… To je izdaja“, rekao je Dodik.


  On je istakao da je RS država i dodao je da srpski narod naučio da je sloboda jednako država i da bez države nema slobode. 

  „Zato moramo da se borimo za državu, a naša država je RS, ne interesuju nas belosvetski hohštapleri koji kažu da RS nije država — RS je država“, poručio je Dodik i dodao da srpski narod ima dve države — Srbiju i Republiku Srpsku. 

  Dodik je naveo i da RS hoće mir i slobodu za sve, jer je srpski narod kroz istoriju donosio slobodu svima.

  On je istakao da RS ne može biti predmet potkusurivanja i naglasio je da RS ne želi da bude predmet progona.

  „Mi kažemo — nemojte nam dirati RS, ne možemo vam ništa dati od nje, jer ako damo nju, dajemo svoje srce, svoju ljubav i slobodu, ako nema slobode nema ni države“, rekao je Dodik i dodao da Banjaluka danas ispisuje svoje najsvetlije stranice istorije.

  Dodik je, komentarišući skup opozicije, rekao da je na mitingu vlasti sedam puta više građana, ali je upozorio da im „ne pada na pamet“ da prave incidente. 

  On je pozvao okupljene da se raziđu u miru, poručivši da RS nije nikakav remetilački faktor, te da današnjim skupom pokazuje da je za mir i stabilnost.

  Dodao je i da je RS pokazala da u istom danu, na razdaljini od jednog kilometra, mogu da se održe dva skupa različitih političkih poruka, da nikome ništa ne fali i da ne bude sukoba.

  Navodeći da je BiH „rovit prostor“ i da je izložena delovanju radikalnih i terorističkih pokreta, Dodik je rekao da se muslimanima mora preneti da se zna da nisu svi teroristi i da treba da pomognu da se „izborimo protiv najezde terorizma koja ugrožava sve“.

  Slično:

  Dodik: Ne bih glasao za ukidanje vojske Republike Srpske
  Dodik: Odlazim ako opozicija okupi 40.000 ljudi
  Tagovi:
  miting, Milorad Dodik, Banja Luka, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga