21:37 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1344
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je paljenje srpskih zastava promocija DAEŠ-a (takozvane Islamske države) i poziv na terorizam, u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi, i jasan znak da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovo ne za Srbe.

  Komentarišući video-snimak na kojem su prikazana dvojica maskiranih muškaraca u šumi gde pale zastave Srbije, Dodik je za „Srnu“ podsetio da vlast Srpske već godinama ukazuje „da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji deluju širom Evrope i sveta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam“.

  „Srbi neće da žive u zajednici u kojoj caruje radikalni islam, u kojoj se pale srpske zastave, uz pretnje i pucnjavu iz pušaka, u kojoj se vezuju zastave Islamske države i ratne zastave takozvane vojske BiH, a u kojoj se sve to gura pod tepih“, rekao je Dodik.

  Predsednik Srpske naveo je da je BiH danas najveći evropski izvoznik boraca u DAEŠ po glavi stanovnika, ocenivši da je to opasnost koja se u zajednici zvanoj BiH prećutkuje, a sva energija usmerava se na napade na Republiku Srpsku i pokušaj njene razgradnje.

  „Ne ugrožava Republika Srpska evropski put BiH, kako to u javnosti, zamenom teza, želi da predstavi političko Sarajevo, već to rade radikalni islamisti i njihove pristalice inkorporirane u samu vlast i obaveštajne službe u BiH, koji pokušavaju da destabilizuju i BiH, ali i celi region, pa i svet“, istakao je Dodik.

  Na snimku iza islamista nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava takozvane Armije RBiH. U rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se pucanj.

   

  Tagovi:
  DAEŠ, Armija RBiH, Milorad Dodik, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga