07:17 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 180
  Pratite nas

  Predsednik RS Milorad Dodik upozorio je da je BiH, a u njoj pre svega muslimanska područja, „logistička baza“ mogućih terorističkih napada koji se poslednjih meseci dešavaju u svetu i ne isključuje mogućnost da se u toj državi ne dogodi nešto slično.

  „Ustajem sa tim razmišljanjima i molitvama da se to ne desi, ali kao racionalan čovek ne mogu da isključim mogućnost eventualno takvog nekog fanatizma“, rekao je Dodik za RTRS.

  Zato je, ukazao je, ključno pitanje održati mir u Srpskoj i trezveno razgovarati o svim temama jer i slučaj paljenja zastave Srbije govori da u BiH ima onih koji su spremni na takvu vrstu radikalizacije.

  „Ključno je sprečiti. Ako se i, ne daj Bože, desi, moramo da reagujemo na pravi način, obezbeđujemo stabilnost i moramo biti daleko energičniji da pravosuđe dovedemo u funkciju da brzo reaguje, presuđuje i svaku vrstu povezanosti sa terorizmom i radikalizmom u začetku dramatično i drastično kažnjava. To je jedina prevencija koja može da deluje“, naveo je Dodik.

  On je naglasio da se policija RS pokazala sposobnom da može da donese bezbednost u Srpskoj.
  „Mi smo na to ponosni. Verujem da je danas to jedna od najozbiljnijih bezbednosnih agencija u regionu. Verujem da policija, a time i Srpska, ima podršku stanovništva jer bez te saradnje i konekcije ne možemo da napravimo najbolju moguću odbranu“, poručio je predsednik Srpske.

  Dodik je napomenuo da je događaj koji se desio u Zvorniku, kada je napadnuta policijska stanica, pokazao da je Srpska imala moćnu i jaku reakciju koja je brzo stabilizovala bezbednost i umirila političku situaciju koja se počela komplikovati.    

   

  Tagovi:
  baza, terorizam, BiH, Milorad Dodik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga