17:47 30 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 511
  Pratite nas

  SNSD je odlučan da se Dan Republike i dalje obeležava 9. januara, zaključilo je Predsedništvo ove stranke na današnjoj sednici u Banjaluci.

  Predsednik SNSD-a Milorad Dodik ocenio je da je veoma važno što je referendum o Danu Republike protekao u mirnoj i demokratskoj atmosferi, i istakao da će Republika Srpska nastaviti da obeležava kao praznik dan svog nastanka, 9. januar.

  Na pres-konferenciji nakon Predsedništva SNSD-a u Banjaluci, Dodik je rekao da je referendumom o Danu Republike potvrđena suverena volja naroda i najavio još referenduma u narednom periodu.

  Naredni referendumi bi, kako je rekao, mogli biti organizovani na elektronski način, kako bi se brže i lakše mogli organizovati, a na njima će moći da glasatju samo oni građani koji su šest meseci kao mesto prebivalašita imali adresu u RS.

  Dodik je izjavio da će u narednom periodu SNSD podneti apelaciju Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti 1. marta kao tzv. Dana nezavisnosti BiH.

  Ponovio je i da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH za saslušanje zbog referenduma o Danu Republike, ali samo u pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj ili posredstvom video-linka.

  Nakon sednice Predsedništva SNSD-a, u Banskom dvoru u Banjaluci počela je sednica Glavnog odbora ove stranke.

  Članovi Predsedništva i Glavnog odbora trebalo bi da potpišu prijavu protiv sebe, koja će biti poslata Tužilaštvu BiH.

  U prijavi koju je Dodik pokazao novinarima navodi se da su članovi rukovodstva SNSD-a „kao saučesnici i saradnici Milorada Dodika učestvovali u organizaciji sprovođenju referenduma o Danu Republike Srpske“.

  Tagovi:
  dodik, Region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga