21:26 25 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Glasač se potpisuje u birački spisak pre glasanja na lokalnim izborima u Sarajevu. U BiH se danas održavaju lokalni izbori. Pravo glasa u BiH, Federaciji BiH i Republici Srpskoj ima 3.263.906 birača, a na izborima učestvuje 451 subjekt.

  Glasački materijal iz Srebrenice stigao u Sarajevo

  © AP Photo / Amel Emric
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 012

  Glasački materijal sa 27 biračkih mesta u Srebrenici, uključujući i onaj sa pet spornih glasačkih lokacija, stigao je večeras u Centralnu izbornu komisiju u Istočnom Sarajevu.

  Centralna izborna komisija BiH odlučila je ranije da Opštinskoj izbornoj komisiji u Srebrenici oduzme pravo da ponovo prebroji glasačke listiće sa pet mesta za koje postoje sumnje u određene nepravilnosti.

  Po zaključku Centralne izborne komisije BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova u ponedeljak, 10. oktobra posle podne počeće brojanje glasova sa pet biračkih mesta iz Srebrenice za Skupštinu opštine i načelnika u tom gradu.

  Tom brojanju moći će da prisustvuju akreditovani posmatrači političkih subjekata koji su na glasačkim listićima, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

  Lokalni izbori u BiH održani su u nedelju, 2. oktobra.

  Inače, zbog sumnje u manipulaciju sa izbornim materijalom, a i nakon što je deo tog materijala sa biračkih mesta u Srebrenici nađen na đubrištu, Centar javne bezbednosti je stavio pod nadzor zgradu Opštine, što su članovi OIK doživeli kao pritisak, pa je odlučeno da se glasovi sa pet biračkih mesti ponovo prebroje, ali u Sarajevu.

  Tagovi:
  brojanje glasova, izbori u BiH, Centralna izborna komisija, Mladen Grujičić, Ćamil Duraković, Sarajevo, Srebrenica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga