07:05 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1141
  Pratite nas

  Portal „Bošnjaci“ objavio je spiskove birača iz dijaspore koje je DPS zvao ili planira da zove da dođu da glasaju na izborima u nedelju, a četvoro njih potvrdilo je „Vijestima“ da su ih iz DPS kontaktirali, dok je dvoje potvrdilo da im je iz te partije obećano plaćanje putnih troškova ukoliko dođu da glasaju.

  Zijad Škrijelj, koji živi u Francuskoj, kazao je „Vijestima" da ga je zvao Izet Škrijelj, član mesnog odbora DPS u Petnjici, i obećao mu 250 evra za putne troškove.    

  „Jesu, zvali su me. Izet Škrijelj, sigurno vi znate njega, on je za to, inače ako snose putne troškove, nije problem, ja ću da dođem da glasam, ako ne, onda neću. Rekli su, ali sve se menja, sve je moguće u Crnoj Gori. Ja dolazim busom, rekli su, ako je to tačno. Je li u redu što se toga tiče, kako sam ja čuo, plaćaju se putni troškovi, kako je Izet Škrijelj rekao da je 250 evra. Da naglasim kako je rečeno za nas koji dolazimo iz inostranstva, ne znam je li tačno. On je meni rekao, da nije problem, da se troškovi snose, ako je tako, ja ću doći jedno nedelju dana“, rekao je Zijad Škrijelj.

  Erna Ličina iz Slovenije rekla je da su je zvali iz DPS i rekli joj da će joj dati novac ukoliko dođe da glasa.

  Harija Rastoder, koja živi u Švajcarskoj, rekla je da su njenoj braći rekli da dođu, da će i ona doći, da će platiti kartu i da ne zna da li će joj neko dati novac kad dođe u Crnu Goru.

  Jusuf Agović iz Luksemburga kazao je da su ga zvali, ali da niko nije pominjao novac, i da on nije ni pitao da li se put plaća.

  Minela Zilkić, koja živi u Srbiji, a takođe se nalazi na spisku, rekla je „Vijestima“ da je niko nije kontaktirao.

  Portal „Bošnjaci“ objavio je spiskove sa imenima nekoliko stotina birača iz dijaspore u kojima su i njihovi matični brojevi i brojevi telefona. Imena u spiskovima označavana su crvenom, plavom i zelenom bojom, dok pored pojedinih imena piše i „stigao“,  a pored nekih „ne“. Na spiskovima se nalaze ljudi iz bihorskog kraja koji žive u inostranstvu.

  Objavljen je i spisak sa „koordinatorima“ za sela, koji su zaduženi da zovu određene ljude. Na spisku „koordinatora“ nalazi se sedam članova petnjičkog odbora DPS: Izet Škrijelj, koji je prema spisku zadužen za iseljenike iz Javorove, Izet Adrović, zadužen za iseljenike iz Vrbice, Samir Garčević za Petnjičane, Muslija Kalić za raseljenike iz Godočelja, Adis Ličina za Radmance, Reho Ramčilović za Lagatore i Senad Rastoder za Savin Bor. Na spisku „kordinatora“ su još Rifat Skenderović, Ramiz Škrijelj, Jonuz Ličina, Rešid Korać, Ferid Palamar i Denis Šabotić.

  „Vijesti“ su pokušale da kontaktiraju sve „koordinatore“, ali su svi bili nedostupni.

  Na portalu „Bošnjaci“ navodi se da je crnogorska vlast odredila podobne koordinatore u svim mestima sa bošnjačkom populacijom, ali i po celoj dijaspori, koji „uhode i presreću građane“, posebno u Luksemburgu.

  Tagovi:
  glasanje, DPS, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga