02:53 19 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 132
  Pratite nas

  Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sednici odbacila 11 zahteva za poništenje odnosno ponavljanje izbora na pojedinim ili svim biračkim mestima u nekim izbornim jedinicama.

  Zahtevi koji su se odnosili na poništenje izbora su odbačeni kao nedopušteni uz obrazloženje da će se navodi iz zahteva uzeti u obzir i Centralna izborna komisija BiH će reagovati po službenoj dužnosti ako za to bude elemenata, ali nakon utvrđivanja izbornih rezultata.

  A zahtevi kojim je traženo ponavljanje izbora su odbačeni kao preuranjeni, jer da bi se negde ponovili izbori pre toga moraju biti poništeni.

  Centralna izborna komisija BiH danas je donela 20 zaključaka kojim se zahtevi za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mestima u pojedinim izbornim jedinicama odbacuju zbog preuranjenosti.

  Kako se navodi, tek nakon što Centralna izborna komisija BiH objavi utvrđene izborne rezultate, politički subjekti u roku od tri dana mogu da podnesu zahtev za ponovno brojanje, i to isključivo pod uslovima i na način propisan zakonom.

  Centralna izborna komisija BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahteve za ponovno brojanje, saopšteno je iz CIK-a.

   

  Slično:

  Izetbegović traži ponavljanje izbora u Srebrenici i Stocu
  Duraković se i dalje nada
  Grujičić za Sputnjik: Srebrenica kreće drugim putem
  Prebrojani listići iz Srebrenice: Grujičić novi načelnik
  Tagovi:
  lokalni izbori u BiH, CIK, BiH, Srebrenica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga