11:10 03 April 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 112
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je uvek spreman na konstruktivan dijalog sa svima, pa tako i sa američkim diplomatskim predstavnicima u BiH, ali na ravnopravnoj osnovi, bez nametanja stavova i uslovljavanja u bilo kom pogledu.

  Na pitanje agencije „Srne“ da prokomentariše izjavu ambasadora SAD u BiH Morin Kormak da će se sastati sa njim kada bude spreman i odluči da bude partner u saradnji i vrlo važnim projektima za budućnost BiH, Dodik je naveo da nikada nije bio protiv razgovora i da je uvek za dijalog.

  „Međutim, ako uvažena gospođa Kormak misli da je partnerstvo to da mi slepo prihvatamo sve što nam kažu — to onda nije dijalog, već nametanje“, rekao je Dodik i poručio da ostaje otvoren za razgovor, na partnerskoj osnovi, sa američkim diplomatskim predstavnicima.

  Predsednik Srpske je istakao da ceni doprinos američke administracije miru i stabilnosti u BiH, ali je podsetio da je bilo i neslaganja sa nekim predstavnicima administracije SAD, koji zagovaraju centralizaciju BiH, kao i ostanak Kancelarije visokog predstavnika u BiH.

  Dodik je naglasio da je uvek bio čovek mira, koji je spreman na dijalog o svim bitnim pitanjima koja ne ugrožavaju poziciju Republike Srpske.

   

  Tagovi:
  Morin Kormak, Milorad Dodik, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga