09:31 03 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 352
  Pratite nas

  Društvene mreže Vajber i Vocap ponovo su proradile u Crnoj Gori. Iz Vajbera je saopšteno da je situacija u Crnoj Gori bila presedan za tu kompaniju.

  Ranije danas saopšteno je da je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku delatnost naložila svim telekomunikacionim operatorima u Crnoj Gori da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Vajber, Vocap i drugih sličnih servisa, koji su tokom dana upotrebljeni za neželjenu komunikaciju sa korisnicima.

  Prema nalogu Agencije, operatori su dužni da sprovedu tu meru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacija za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika.

  „Mogućnost korišćenja servisa kao što su Vajber i Vocap biće isključena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspenduje. Kompanije ’Telekom Crne Gore‘, ’Telenor‘ i ’M:tel‘ nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka“, navodi se u saopštenju „Telekoma“.

  Izvršni direktor Agencije Zoran Sekulić je odbio da objasni „Vijestima“ zašto je agencija bila donela odluku o isključivanju aplikacija Vajber i Vocap.

  „Ko je vama dao pravo da me zovete? Zovite me sutra u osam sati. Ko vam je dao pravo da me uznemiravate?“, poručio je Sekulić.

  Ni posle ponovljenog poziva, Sekulić nije hteo da objasni odluku Agencije i kazao je da „ne daje izjave ’Vijestima‘“.

   

  Tagovi:
  vajber, blokada, Vocap, izbori u Crnoj Gori, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga