03:07 31 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  129
  Pratite nas

  Predstavnici Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i koalicije „Albanci odlučno“ na sastanku koji će biti održan sutra trebalo bi da usaglase konačan nacrt platforme koja će biti ponuđena Demokratskoj partiji socijalista, ali i ostalim partnerima za formiranje parlamentarne većine.

  Prema saznanjima „Pobjede“, u platformi će se kao ključna naći odredba o nastavku evropskih i NATO integracija, koje su definisane kao prioritet državne politike.

  Osim platforme, koja će biti najmanji zajednički sadržalac zahteva manjina, svaka stranka pojedinačno će izaći sa svojim dokumentom u kojem će biti izneseni specifični politički zahtevi, kao sastavni delovi procesa.

  U platformi će, za razliku od prošlih parlamentarnih izbora, tražiti preciznije rokove za sprovođenje preuzetih zahteva, kao i neke vrste garancije za ispunjenje obećanog.

  „Tražićemo mnogo veći stepen otvorenosti institucija prema kadrovima iz redova manjinskih naroda, povećanje zastupljenosti u izvršnoj vlasti, državnoj administraciji, sudstvu, tužilaštvu, policiji i u lokalnim službama, kao i u medijskom javnom servisu“, rekao je izvor „Pobjede“ iz vrha manjinskih stranaka.

  Tagovi:
  manjine, Crna Gora, NATO, region