20:23 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  3522
  Pratite nas

  Bošnjački akademik Esad Duraković upozorio je da se u Federaciji BiH prodaju hiljade hektara zemlje Arapima i da je riječ o internacionalnom projektu da u tom entitetu bude stvorena „muslimanija“, prenosi televizija RTRS.

  Arapin
  © AFP 2021 / YASSER AL-ZAYYAT

  „U Federaciji BiH prodaju se hiljade hektara zemlje Arapima, a ne zna se ko sa njima dolazi, odnosno kakvi remetilački faktori dolaze“, ukazuje Duraković.

  On je za televiziju N1 istakao da je to za sada prethodnica i da vlasti moraju da preduzmu odgovarajuće mjere.

  „Mi Bošnjaci smo istorijski markirani kao smetnja, kao potencijalna opasnost. Sada se ta hipoteka povećava i povećavaju se mogućnosti da se identifikujemo kao opasan faktor“ naveo je Duraković.

  Prema njegovim rečima, javnosti se sve to predstavlja kao da su to investicije, a da političari i zakonodavstvo to ne vide kao problem, da se tu pere novac, da ima puno kriminala.

  „Sada naši političari kažu da su to naša braća muslimani. Ja se osjećam i Bosancem, i Bošnjakom, i muslimanom i brinem o budućnosti svoje zemlje. Moja unučad će njima biti hamali, jer njima prodajemo najvrednije resurse koje imamo“, upozorio je Duraković.

   

  Tagovi:
  Arapi, Bosna i Hercegovina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga