01:18 18 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Milorad Pupovac.

  Pupovac: Zid ćutanja o ustaškoj paroli u Jasenovcu

  © Tanjug / Dragan Kujundžić
  Region
  Preuzmite kraći link
  2321

  Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da niko od nadležnih nije reagovao povodom postavljanja table sa ustaškom parolom „Za dom spremni“ u Jasenovcu.

  „Hoćemo li ponovo čuti optužbe, kao tokom ovogodišnje komemoracije u Jasenovcu, da svojim nedolaskom na službenu komemoraciju vređamo sećanje na žrtve? Ili će se službene komemoracije i rad Memorijalnog područja Jasenovac zasnivati na toleranciji vređanja i negiranja žrtava logora smrti kao što je bio Jasenovac? Ovaj put u Jasenovcu samom“, napisao je Pupovac.

  Prema njegovim rečima, kad se u Jadovnu, drugom logoru po strahotama i broju ubijenih u prvim mesecima NDH, pojavi neko sa sumnjivim natpisom ili obeležjem, policija odmah izdvaja one koji na komemoraciju dolaze sa znamenjima ili porukama koja se prepoznaju kao četnička.

  Veterani HOS-a su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracionog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana ustaška parola „Za dom spremni“, objavile su juče „Novosti“, portal Srpskog narodnog veća.

  Tagovi:
  tabla, ustaše, Jasenovac, Milorad Pupovac, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga