03:00 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  31020
  Pratite nas

  Na nama je da uradimo prave projekte i usmerimo sredstva tamo gde je najpotrebnije kako bi građani Srebrenice imali najviše koristi, izjavio je posle posete potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović Srebrenici prvi čovek tog grada Mladen Grujičić.

  Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović boravila je danas u poseti Srebrenici gde se sastala sa načelnikom te opštine Mladenom Grujičićem. Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i načelnik Opštine Srebrenica zajedno su obišli lokaciju na kojoj će biti izgrađen vrtić, a zatim i centralnu gradsku ulicu, koja će biti rekonstruisana sredstvima iz donacije Vlade Srbije.

  Nakon toga, Mihajlovićeva i Grujičić su održali sastanak u Domu kulture u Srebrenici, a glavna tema razgovora bila je saradnja na realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata u toj opštini. O čemu je sve bilo reči za Sputnjik je objasnio Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica. On je rekao da je poseta protekla u najboljoj mogućoj atmosferi, a da će rezultat biti vidljiv u najskorije vreme.

  „Potpredsednica Vlade Srbije posetila je Srebrenicu sa namerom da se upozna sa lokacijama na kojima će biti realizovani projekti za koje je Opština Srebrenica aplicirala u prethodnom sazivu. Definisani su i rokovi koji su relativno blizu, recimo 7. april je određen kao poslednji rok kada na gradilište treba da dođu izvođači radova i počnu sa izgradnjom objekta za obdanište, a paralelno će sa tom izgradnjom ići i izgradnja saobraćajnice dužine oko dva kilometra u okolini kod Doma zdravlja u Srebrenici“, kaže Grujičić.

  Načelnik Srebrenice dodaje da je u razgovoru sa Zoranom Mihajlović osim pomenutog bilo i reči o daljim vidovima saradnje sa Vladom Srbije, tačnije o pomoći Vlade Srbije Srebrenici.

  „Od sredstava koja ostanu, ako ih bude bilo, trebalo bi da se uradi jedna hala, ali smo u razgovoru ostavili prostora da mi do kraja definišemo koja bi to hala bila namenska da ne bismo utrošili u nešto što neće raditi u Srebrenici. Definisali smo i određene projekte koji se tiču sanacije mosta između Skelana i Bajine Bašte, nekih lokalnih puteva, kao i duga koji Republika Srbija, to jest Elektroprivreda Srbije, ima prema Srebrenici na ime potopljenog zemljišta na prostoru jezera Perućac“, navodi načelnik Opštine Srebrenica.

  Mladen Grujičić
  © AFP 2020 / ELVIS BARUKCIC

  On je istakao da bi trebalo da usledi razgovor sa direktorom Elektroprivrede Srbije, posle čega bi predstavnici Srebrenice trebalo da budu pozvani u Beograd kada bi se definitivno dogovorili na koji način bi taj problem bio regulisan, koji postoji već 20 godina.

  „Dakle, ponudili su nam široke mogućnosti za pomoć, a na nama je da uradimo prave projekte i usmerimo sredstva tamo gde je najpotrebnije kako bi građani Srebrenice imali najviše koristi“, istakao je Grujičić.

  Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije, rekla je da je sa načelnikom Grujičićem razgovarala o realizaciji najavljenih infrastrukturnih projekata i podsetila da je Vlada Srbije izdvojila pet miliona evra za Srebrenicu, od čega je tri miliona namenjeno za infrastrukturne projekte. Mihajlovićeva je naredni sastanak najavila za kraj decembra u Beogradu.

   

  Slično:

  Srebrenica — Zapad neće popustiti
  Vučić, Srebrenica, kamenica
  Neće Vučića jer ruši brend „Srebrenica“ (video)
  Srebrenica — opet su im Srbi za sve krivi
  Dodik: Srebrenica je deo Srpske, i to niko neće promeniti
  Tagovi:
  Srebrenica, Vlada Srbije, poseta, saradnja, Mladen Grujičić, Zorana Mihajlović, Srebrenica, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga