21:02 12 Novembar 2019
Slušajte Sputnik
  Zoran Milanović, SDP

  Otkrivene sumnjive isplate kod Zorana Milanovića

  © REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 31
  Pratite nas

  Državna revizija je u kancelariji bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića otkrila sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz kancelarije trojici njegovih specijalnih savetnika — Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldštajnu isplaćeno je oko 41.400 evra za inostrane dnevnice.

  Radi se o više od 500 dnevnica, a uz putne naloge nije priložen izveštaj s puta niti druga verodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savetnika isplaćeno je po 186 dnevnica, a trećem 160.

  Iz toga proizilazi da je svaki od njih na službenom putu boravio skoro pola godine, a sva putovanja su, međutim, trajala između 9 i 12 dana, objavljeno je u Dnevniku HRT-a.

  Putne naloge i dnevnice odobravao je tadašnji šef premijerove kancelarije Tomislav Sauća, koji tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savetnicima.

  „Ovde se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom krivičnom delu“, kazao je on i najavio da će u ponedeljak sve prijaviti hrvatskom državnom tužilaštvu.

   

  Izvor: Tanjug

  Tagovi:
  Zoran Milanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga