05:43 10 April 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 151
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, povodom moguće revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, da se sve pretvorilo u potpunu kamuflažu i da je veoma jasno da od toga neće biti ništa.

  Dodik smatra da se to dešava jer postoji „ozbiljna namera da neko pokuša da iskoristi svoju poziciju i isfingira neku reviziju“ koja neće imati nikakvu formalnu snagu.

  „Srpski predstavnici u Predstavničkom domu BiH najavili su bojkot sednice nakon što su preglasani. To je, izgleda, jedino što im preostaje“, rekao je Dodik za RTRS.

  Kako je ocenio, BiH stalno klizi ka potpunom nerazumevanju i nestabilnosti.

  „Veoma je jasno da je to stvar koja je ranije presuđena. U svakom slučaju, nije ni trebalo da bude, jer ni tada nije bilo saglasnosti srpske strane da ta tužba ide u ime BiH, pa je otišla zato što su o tome ćutali stranci“, konstatovao je Dodik.

  On je dodao da se u vezi sa revizijom treba pouzdati u formalne odluke o tom pitanju, poput izveštaja koji bi Predsedništvo BiH razmotrilo i time na to stavilo tačku i kazalo da nema više revizija i da u ime BiH niko to ne može da pokrene.

  Dodik je naveo da će stalno biti vraćanja revizije na dnevni red ukoliko to pitanje ostane neodlučeno na bilo kom nivou.

  Tagovi:
  Dodik, tužba, Region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga