13:00 05 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  53316
  Pratite nas

  Organizator „Egzita“ Dušan Kovačević napadnut je u Zagrebu zbog srpskih tablica. U trenutku napada Kovačević je bio sa suprugom i dve bebe.

  Sinoć je u Zagrebu održana pres-konferencija na kojoj je najavljen „Si star festival“, „Egzitov“ festival koji će se održati u Umagu.

  Na konferenciji za novinare bio je organizator i osnivač i direktor „Egzita“, Dušan Kovačević, kao i nekoliko njegovih kolega iz Novog Sada.

  Ali nekolicina nasilnika je na ulici primetila srpske registracije na njegovom automobilu, nakon čega je usledio napad. 

  Kovačević je za „Indeks“ dao izjavu o sinoćnjem incidentu:

  „Pošto smo imali neke obaveze u Umagu, poveo sam celu porodicu da spojimo posao i zadovoljstvo za vikend. S obzirom na to da smo tu noć spavali u Zagrebu, dok smo se pakovali da krenemo za Istru, ja sam bio sa suprugom i dve male bebe, jednom od četiri i drugom od dvadeset dva meseca i dok smo se pakovali prišla nam je grupa od neka tri-četiri starija čoveka od 40-ak godina, vidno alkoholisani i počeli su psovati ’majku četničku‘ i govorili ’kako nas nije sramota da dolazimo u Zagreb‘. Prišli su nam na nekih pola metra i tražili reakciju i neki fizički sukob. Držao sam bebu u rukama u tom trenutku. Žena i ja smo se samo pogledali, ćutali smo i čekali da se izdivljaju. Šta ćemo, tu su nam bila mala deca. Sačekali smo da se izdivljaju, to je trajalo neko vreme i onda su otišli uz poruku da ako se vratimo srediće i nas i decu“, rekao je Kovačević za Indeks.    

  Tagovi:
  tablice, napad, Dušan Kovačević, Zagreb
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga