14:42 10 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 221
  Pratite nas

  Dragan Čović, član Predsedništva BiH iz reda Hrvatskog naroda, rekao je večeras novinarima da će pokušati sutra ujutro da razgovara sa druga dva člana Predsedništva BiH kako bi pokušao da postigne konsenzus i približi stavove, da bi pismo koje pošalju Međunarodnom sudu u Hagu bilo kao jedno.

  Na pitanje šta ako ne bude dogovora, čijem će stavu on biti bliži, Čović je rekao da se ne može tako gledati i da ne postoji bliži stav, i da je njegov stav najbliži BiH i da neće preglasavati, jer bude li se desilo i jednom u ovom Predsedništvu da neko nekoga preglasa, onda više ovog Predsedništva neće biti.

  On je dodao da ako ne uspe na konsultacijama da postigne konsenzus, onda će i on biti primoran da uputi pojedinačno pismo Hagu, ali nije bio precizan šta će tačno pisati.

  Čović je večeras na prijemu koji su Bakir Izetbegović i on organizovali povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, pozvao na obnovu društvenog dijaloga i na jaču privrženost ideji domovine kao zajednice konstitutivnih naroda i svih drugih koji se tako ne izjašnjavaju, ravnopravnih i jednakih.

   

  Izvor: Nezavisne

  Tagovi:
  region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga