04:34 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2580
  Pratite nas

  Vitalij Čurkin je u teškim trenucima po srpski narod branio i štitio interese Srba, i mi smo mu zahvalni, kaže Marinko Dragišić, odbornik u Skupštini grada Banjaluke, koji je podneo inicijativu da jedna ulica dobije Čurkinovo ime.

  Odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluke Marinko Dragišić koji je podneo inicijativu da jedna ulica dobije ime Vitalija Čurkina, kaže da će Čurkinovo ime biti „zlatnim slovima upisano u istoriju srpskog naroda“ jer je kao ambasador Rusije u UN uložio veto na britansku rezoluciju da se u Srebrenici dogodio genocid.

  „Mislim da je najmanje što možemo da uradimo da jedna od ulica u Banjaluci nosi njegovo ime. Ovim gestom pokazujemo zahvalnost gospodinu Vitaliju Čurkinu jer je u teškim trenucima po srpski narod branio i štitio interese Srba i mi smo mu zahvalni“, kaže Dragišić za Sputnjik.

  On dodaje da je kao odbornik u Skupštini grada iskoristio svoje pravo da predloži inicijativu, na kojoj je insistirao i jedan deo građana Banjaluke.

  „Podneo sam inicijativu koja je prosleđena gradonačelniku, i sad bi komisija koja se bavi davanjem imena ulicama trebalo da je razmotri. Ne znam koliko će to trajati, ali vidim da postoji raspoloženje i da će to biti realizovano. Ne znam kad, pošto je naš zahtev bio da ta ulica bude u užem centru grada“, kaže on.

  Dragišić dodaje da postoje naznake da će se u centru Banjaluke graditi zgrada Ruskog kulturnog centra, i da bi najbolje bilo kada bi ta zgrada bila u budućoj Čurkinovoj ulici.

  Prema njegovim rečima, deo građana Banjaluke je inicirao tu ideju zbog zasluga Čurkina kao „velikog prijatelja srpskog naroda“.

  „Najvažnije je da se ta inicijativa realizuje, i da ta ulica bude baš u centru grada, da bi svi građani Banjaluke znali gde je, a ne da bude na periferiji, pa da niko ne zna gde je. Bolje je da malo sačekamo da bude sve kako treba. Ne očekujem da će se to mnogo razvlačiti, pošto je i gradonačelnik, kao i većina odbornika, zainteresovan za tu inicijativu i misli da je to pravi predlog“, ističe Dragišić.

  Prema njegovim rečima, inicijativa da Čurkin dobije ulicu ima bezrezervnu podršku i građana i odbornika u Banjaluci.

  Slično:

  Čurkin preminuo od srčanog udara
  Čurkin — strašni protivnik, brižni drug i ljuti zaštitnik Rusije
  Čurkin ostavio dubok trag u ruskoj diplomatiji (video)
  „Delije“ odale počast Čurkinu (video, foto)
  Saučešće — Ko su ljudi, a ko neljudi
  Tramp: Čurkin igrao ključnu ulogu u saradnji sa SAD
  Tagovi:
  rezolucija o genocidu, ulica, Savet bezbednosti UN, Vitalij Čurkin, Banjaluka, Srebrenica, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga