01:31 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  712845
  Pratite nas

  Lider Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je odluka o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora „od najvećeg istorijskog značaja“ za tu državu.

  Ta odluka, koja treba da bude doneta 28. aprila na Cetinju, biće u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i niko neće moći da je ospori, rekao je Đukanović, gostujući na crnogorskoj televiziji Prva, prenosi RTCG.

  „Ubeđen sam da ni obnova nezavisnosti 2006. ne bi mnogo značila da nismo ostvarili članstvo u NATO-u. Najbolji dokaz za to su susedne zemlje, koje nisu u stanju da definišu svoj strateški kurs razvoja“, rekao je Đukanović i dodao da je potpuno ispravna odluka da se o članstvu odluči u Skupštini, jer je to u skladu sa Ustavom.

  „Građani su odlučili, tako da mislim da je bespotrebno snebivanje o tome koliko će poslanika biti u sali kada se o tome bude glasalo. Nema nikakve sumnje da će odluka biti doneta na validan način, znamo kako Skupština funkcioniše“, rekao je lider DPS.

  Govoreći o delu opozicije koja se zalaže protiv NATO-a, a za članstvo u EU, on je kazao da je to samo „nevešta kamuflaža antievropskog stava“.

  On je dodao da pre svega misli na lidere „takozvane građanske opozicije“.

  „Oni se ne opredeljuju za evropski, nego za ruski sistem vrednosti. Ja nemam nikakvih loših predrasuda prema Rusiji, naprotiv, ali nemam dilemu oko toga šta je uspešniji model“, rekao je Đukanović.

  Tagovi:
  neoborivo, ustav, zakon, NATO, Milo Đukanović, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga