22:07 05 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  4133
  Pratite nas

  Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbednosti, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković, prenela je RTCG.

  On je u intervjuu agenciji „Mina“ rekao da je njegova nedavna izjava istrgnuta iz konteksta na „veoma maliciozan“ način, svojstven „pojedinim medijima koji zagovaraju nazadnu i odavno prevaziđenu politiku i ne mire se sa činjenicom da je Crna Gora samostalna država, a kamoli država koja je po svim parametrima lider u regionu“.

  Prema njegovim rečima, Crna Gora će kao pouzdan saveznik, u skladu sa svojim kapacitetima, doprinositi uspostavljanju i jačanju mira, kao što je radila i do sada, učešćem u međunarodnim misijama.

  „U tom kontekstu, naša država, sada i u svojstvu članice NATO-a, u svakom svom angažmanu promovisaće isključivo mir i stabilnost, bilo da se radi o regionalnom, ili o međunarodnom kontekstu“, istakao je Bošković.

  To je, kako je kazao, bila jedina poruka njegove izjave.

  „Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbednosti bilo da je u pitanju Kosovo ili neka druga teritorija koja je zajednički dogovor 29 članica Severnoatlantskog saveza“, poručio je Bošković.

  Tagovi:
  promocija, rat, NATO, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga