16:04 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 171
  Pratite nas

  Iako je turistička sezona u punom jeku, taksisti u Dubrovniku i Splitu blokirali su puteve prema aerodromima u tim gadovima odlučni da to iskoriste u svojoj borbi protiv „Ubera”.

  Taksisti dva grada su jutros blokirali sve prilaze aerodromima u Splitu i Dubrovniku u Hrvatskoj.

  „Zbog protesta na Jadranskoj magistrali (DC8) u Dubrovniku, između mesta Plat i Obod, vozi se otežano uz regulaciju saobraćajne policije“, saopštio je HAK.

  Kako jutros prenose dubrovački mediji, na delu Jadranske magistrale u Dubokoj Ljutoj taksisti su takođe blokirali saobraćaj.

  Portal „Dulist“ prenosi da je blokirana saobraćajnica prema aerodromu u Dubrovniku, pa je potrebno strpljenje na putu do Ćilipa.

  Protestuje se i u Splitu, odnosno splitskom aerodromu.

  A kako prenosi portal „Indeks“, protestuju taksisti iz Splita, Podrstrane, Solina, Kaštela i Trogira, koji su od ranog jutra zauzeli parking na Resniku.

  „Ima nas 250, 300. Ništa nismo blokirali, ali na parking se ne može ući. Okupili smo se ranom zorom, nešto posle četiri sata. Policija je tu s nama, uvedene su dodatne linije autobusa. Protestujemo protiv ’Ubera‘ i ostalih oblika ilegalnog prevoza. Nismo ljuti na Ministarstvo prometa, očito je problem negde drugde. Ovim okupljanjem želeli smo podstaknuti ljude da počnu raditi svoj posao.“

  Direktor Aerodroma Lukša Novak kazao je da parking aerodroma nije blokiran i da se saobraćaj odvija normalno.

  „Taksisti protestuju, ali nisu blokirali parking. Došli su jutros oko 7 sati i zauzeli 30-ak mesta. Parking je pun, ali to je inače tako, špic je sezone. Kada se dogodi takva situacija, putnike preusmeravamo na obližnji parking udaljen stotinak metara“, kazao je Novak. 

  Tagovi:
  taksisti, Hrvatska, protest, turizam, Uber, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga