17:16 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  41212
  Pratite nas

  Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je danas da će, ukoliko se sa hrvatskom vladom ne nađe rešenje u vezi sa merama uvećavanja taksi za srpsku robu koje je ta zemlja nedavno uvela, sledeći korak biti obraćanje Evropskoj komisiji i, eventualno, kontramere.

  „Mi, naravno, možemo da uvedemo kontramere, ali želimo da izbegnemo tu soluciju, jer uvođenje mera i kontramera šteti našim odnosima, privrednicima i, na kraju, šteti potrošačima“, istakao je ministar u izjavi za RTS, uoči puta u Sarajevo.

  Ljajić, koji će sutra učestvovati na sastanku u Sarajevu gde bi trebalo da se razmotre nedavne mere Hrvatske o pojačanom inspekcijskom nadzoru, rekao je da će se izaći sa predlogom da se ukinu mere koje su protivne Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i principima Svetske trgovinske organizacije.

  Drugi korak je, kaže, revidiranje ovih mera i usaglašavanje cena ovih taksi sa cenama koje važe u EU.

  Kako je zaključio, ovo što je Hrvatska uradila, „ovu vrstu protekcionizma će platiti, pre svega, hrvatski potrošači, jer će kupovati robu koja će biti skuplja od one robe koja je do sada uvožena u Hrvatsku“.

  Tagovi:
  Rasim Ljajić, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga